Memento Set

Herinneringsboeken over jouw vader of moeder

Hoe zou het zijn om alle herinneringen van je vader of moeder op één plek te hebben?

Leg liefdevolle herinneringen vast in een herinneringsboek zodat je je vader of moeder (nog) beter leert kennen door verhalen van vrienden en familie.

Als je vader of moeder overlijdt blijf je achter met veel verdriet en zoveel vragen. Helemaal als er te weinig tijd is geweest om goed afscheid van elkaar te nemen. Of als je te jong bent om te beseffen wat er precies gebeurt.

Je realiseert je dat je nog zoveel wilt weten. Zoveel vragen. Lijk je op hem of haar? Wat heeft hij of zij allemaal meegemaakt. Wie was hij of zij nog meer naast jouw vader of moeder? Allemaal vragen waar je eigenlijk pas bij stil staat als je het niet meer aan henzelf kunt vragen en een groot gemis voelt. Het zijn vaak ook vragen die bij je op komen als je zelf ouder wordt en je je gaat afvragen welk deel van jou bij hem of haar te vinden is. Een herinneringenboek kan helpen om antwoorden op deze vragen te vinden.

Hoe vind jij het om verhalen te horen over je vader of moeder? Ik genoot altijd zo van de verhalen die op verjaardagen werden verteld. Het meeste smulde ik van de avonturen die mijn vader had beleefd met zijn broers en kon er geen genoeg van krijgen. Eigenlijk doe ik dat nog steeds. Maar verjaardagen zijn er maar een paar keer per jaar en tussendoor vond ik het lastig om te vragen of iemand met mij over mijn vader wilde praten. En zo bleef ik zitten met heel veel vragen..

Maar deze vragen zijn zo belangrijk om wel te stellen. We gaan door met ons leven maar hij of zij is er niet meer en daarmee raken we zelf uit evenwicht. Als een ouder wegvalt voelt het soms alsof je ook een deel van jezelf kwijt bent geraakt.

“Door al die mooie verhalen voelt het alsof hij of zij weer even naast me staat.”

Door verhalen te horen of te lezen over je vader of moeder houd je hem of haar dicht bij jezelf. Door verhalen op te halen leer je hem of haar op zoveel andere manieren kennen. En die informatie kan zo waardevol voor jou zijn. Wat heb je van wie en waar herken jij jezelf helemaal niet in. Welke eigenschappen vind jij terug in jezelf?

Zelf voel ik dat, door het lezen en horen van verhalen over mijn vader en moeder, ik niet alleen met het gemis bezig ben maar ook dat ik het leven vier dat zij hebben gehad. In plaats van alleen maar verdriet te voelen kan ik ook de vreugde voelen van het leven dat er wél was. Het neemt niet mijn gemis weg maar de verhalen halen mijn vader en moeder wel weer dichtbij.

Mementobox - Verhalen over een overleden ouder

“Om niet te hoeven wachten op een gelegenheid om met iemand te kunnen praten heb ik Memento’s geschreven.”

Dit is wat de Memento set allemaal bevat:

5 invulboeken

Een set Memento’s bestaat uit 5 prachtige herinneringsboeken over jouw vader of moeder op a5 formaat boordevol vragen. Alle antwoorden tezamen zullen het verhaal vertellen over jouw vader of moeder. Vertelt door die hele speciale vriend(in), broer/zus, zakenpartner, collega, sportvriend(in). Allemaal met hun eigen unieke relatie die jou zoveel vertellen over je vader/moeder.

Meer dan 55 vragen

Elke Memento bevat meer dan 55 vragen die de schrijver kan beantwoorden om jou een compleet beeld te geven van zijn/haar blik op jouw vader of moeder.

3 pagina’s vol met persoonlijke eigenschappen

Op deze pagina’s krijg je een mooi beeld van alle persoonlijke eigenschappen die de schrijver zo herkenbaar of toepasselijk vond. Deze eigenschappen vertellen je veel over je vader of moeder maar zorgen ook zeker voor herkenning bij jezelf. Welke eigenschappen heb jij ook?

Ruimte voor foto’s

Het boek biedt veel ruimte om de verhalen extra mooi te maken door foto’s toe te voegen of andere herinneringen in te plakken.

Ruimte voor extra verhalen

We hebben ook extra blanco pagina’s toegevoegd voor nog meer verhalen of toelichtingen.

BONUS: Tips en tools voor de schrijver (online)

Voor de schrijver hebben we een uitgebreide handleiding geschreven die extra tips en tools bevat om een zo mooi mogelijk verhaal te schrijven. Deze is altijd beschikbaar via onze website.

Memento set - boekjes herinneringen overleden ouder

Bestel de Memento's voor € 29,00
Nu gratis verzending!

Ik ben Can...

Ik ben Can Kroezen-Cornelissen en ben in het dagelijks leven actief als systemisch coach.

Als meisje van 13 verloor ik plotseling mijn vader. Een deel van mij viel weg en dat moest ik zelf opvullen. Dit heeft mij gevormd tot wie ik nu ben. Door deze ervaring voel ik mij erg betrokken bij mensen die te maken hebben met een grote verandering in hun leven. Als systemisch coach heb ik hier ook mijn beroep van gemaakt. Met veel liefde begeleid ik mensen met het vinden van hun eigen plek en het leven van hun volle potentieel.

Verhalen over mijn vader hebben altijd een grote rol voor mij gespeeld.

Ik smulde ervan. En nog steeds kan ik enorm genieten van de gesprekken met mijn oom. Mijn grootste gemis is dat ik nooit een volwassen gesprek met mijn vader heb gehad. Mijn herinneringen blijven die van een meisje. Maar door de verhalen van anderen kan ik toch mijn beeld compleet maken.

Toen onlangs een goede vriend van mij overleed sprak ik met zijn dochter over dat het allemaal zo snel was gegaan en er voor hem geen tijd meer was om herinneringsboek in te vullen. En ook bij mij staat zo’n boek ongeschreven in de kast. Bij mijn beide ouders was er ook geen tijd om dit nog te doen.

En dit zette mij aan het denken.

Als de ouder het verhaal zelf niet meer kan vertellen kunnen we het dan niet aan anderen vragen? Er waren toch meer mensen in het leven van mijn ouders? En dat gold toch ook voor mijn vrienden? Wij kunnen als vriend of familie toch onze herinneringen delen met de kinderen? Zodat deze verhalen steun kunnen bieden en herkenning kunnen geven? Kan ik dan niet een herinneringsboek maken?

Mementobox - Can Kroezen
Mementobox - herinneringen overleden ouder

En zo is het idee van Memento’s en de Mementobox ontstaan.

Ik wil graag iets doen voor mensen met dezelfde ervaring als ik. Een kleine bijdrage leveren aan het insluiten van je ouders en het vastleggen van hun leven. Zodat jij deze herinneringen altijd bij je kan houden. En om je te helpen het plaatje compleet te maken van je vader of moeder.

Ik vind dit zo belangrijk omdat je nu eenmaal beter weet wie jezelf bent als je beter weet wie je ouders zijn.

De herinneringsboeken over jouw vader of moeder bieden de steun én laten je zien wie je vader of moeder nog meer was. Ik hoop dat je het gemis een klein beetje kan opvullen met deze verhalen en herkenning zult voelen in de verhalen. Over jezelf én over je ouder die je helaas zo mist.

“Als ik beter weet wie mijn ouders zijn, dan weet ik beter wie ik zelf ben”

De Memento set bevat:

  • 5 Invulboeken

  • Meer dan 55 vragen die een compleet beeld geven

  • 3 pagina’s vol met persoonlijke eigenschappen

  • Ruimte voor foto’s

  • Ruimte voor extra verhalen

  • BONUS: Tips en tools voor de schrijver (online beschikbaar)

Memento set - boekjes herinneringen overleden ouder

Nu gratis verzending!

€ 29,00

Veelgestelde vragen

Al onze bestellingen worden vaak nog dezelfde dag maar in ieder geval binnen 48 uur verzonden. Afhankelijk van de drukte bij PostNL ligt je je bestelling dus uiterlijk binnen 3 dagen bij je op de deurmat. Het is een brievenbuspakketje dus je hoeft er niet voor thuis te blijven.