mementobox verhalen over je overleden vader of moeder

De start van Mementobox

Sinds ik Systemisch coach ben en dagelijks mensen help om hun eigen plek in te nemen en van daaruit intrinsieke keuzes te maken, ben ik mij nog veel meer bewust van het belang van het kennen van je ouders. Immers daar ligt jouw basis. Je bestaat nou eenmaal uit je vader én je moeder. En voor de een is dit een heel fijn gegeven en direct te omarmen en voor de ander is dit een hele klus. En ergens in ons leven komen we dit thema allemaal tegen.

Voor mij persoonlijk is dit altijd al een heel belangrijk thema geweest omdat mijn vader op jonge leeftijd heel plotseling overleed. Dit heeft een enorme impact gehad. Als 13-jarig meisje nam ik me voor om het allemaal zelf wel te doen. Deze houding heeft mij heel veel gebracht maar ook zeker het een en ander gekost.

Door systemische coaching heb ik dit aan kunnen kijken en veel oude overtuigingen los kunnen laten. Het heeft mij rijker gemaakt en meer compleet. Het heeft mij ook steeds meer doen beseffen dat ik mijzelf steeds beter leer kennen naarmate ik meer weet over mijn ouders.

Op zoek naar een blijvende herinnering

En nu zij allebei niet meer leven ben ik meer en meer op zoek naar een andere manier van vasthouden. En zo kwam ik op het idee om een nieuw product te maken, een box. Want om mij heen zag ik veel meer mensen met dezelfde vragen en dezelfde zoektocht.

Voel je herkenning en interesse? Lees dan vooral even met me mee..

Voor mijn gevoel werd alles anders. Ik werd anders. Want de dag dat mijn vader stierf, stierf er een deel van mij mee. Ik voelde mij geamputeerd. Ik had nog zoveel af te kijken en te leren maar ik moest dat op een andere manier zien te doen dan de meeste vrienden en vriendinnen om mij heen.

Wat ik ben gaan doen was volop genieten van verhalen tijdens verjaardagen. Mijn ooms die de wildste verhalen over vroeger vertelden. Het vervulde mij en haalde hem een beetje op. Hij was er weer een beetje bij. Buiten die toevallige verhalen durfde ik eigenlijk niemand naar verhalen te vragen. De behoefte was er wel maar iemand ermee “lastigvallen” durfde ik niet goed.

Hoe mooi zou het zijn als ik die verhalen ook op papier zou hebben gehad? Toen maar ook nu. Dat ik ze zou kunnen lezen wanneer ik die behoefte voel? Wanneer ik even iets op te halen heb voor mijzelf? Waarin ik kan lezen hoe ik op hem of haar lijk of hoe ik juist meer van de ander heb dan ik dacht.

Deze vragen zetten mij aan het denken. Als ik deze behoefte heb, hebben anderen dat dan ook? Niet alleen het verdriet voelen maar juist ook hun leven en de herinneringen vieren? Herkenning en steun voelen.

Verhalen over je vader of moeder om voor altijd in je hart te sluiten

Daarom heb ik een invulboek geschreven waarin deze verhalen over je vader of moeder verzameld kunnen worden. In een prachtige bewaarbox kunnen deze dierbare herinneringen bewaard worden. Om er even bij te pakken wanneer het even nodig is.

En nu is het er. Het is gelukt. Ik heb een mooie set boekjes gemaakt en een prachtige bewaarbox waar de meest dierbare herinneringen in bewaard kunnen worden. Kijk en oordeel zelf.

Wat had ik als meisje (en ook nu) graag zo’n box gehad.

Mementobox - Can Kroezen

Ik ben Can...

Ik ben Can Kroezen-Cornelissen en ben in het dagelijks leven actief als systemisch coach. Als jong meisje van 13 verloor ik plotseling mijn vader aan een hartinfarct. Dit heeft mij gevormd. Door deze ervaring ben ik altijd enorm betrokken bij mensen die plotseling te maken hebben met een grote verandering in hun leven. Als systemisch coach heb ik hier ook mijn beroep van gemaakt. Met veel liefde begeleid ik mensen met het vinden van hun eigen plek en het leven van hun volle potentieel.

Ik wil graag iets doen voor mensen met dezelfde ervaring als ik. Een kleine bijdrage leveren aan het insluiten van je ouders en het vastleggen van hun leven. Zodat jij deze herinneringen altijd bij je kan houden.

Laat een reactie achter